Notícies

El CGAE proposa que Justiciagratuita.es s'integri al portal europeu I-Justícia

article 1

El Consell General de l'Advocacia Espanyola ha plantejat a la Comissió Europea la integració del portal espanyol www.justiciagratuita.es, desenvolupat per la Infraestructura Tecnològica del CGAE, dins del portal de la Unió Europea i-Justícia, https://e-justice.europa.eu/home.do en resposta a una consulta d'aquesta Comissió sobre Assistència Jurídica Gratuïta a través d'Internet.

L'Advocacia espanyola, pionera en la gestió electrònica de la Justícia Gratuïta, presenta així a Europa aquesta plataforma, a través de la qual només en 2010 es van gestionar a Espanya més de 200.000 expedients electrònics, la qual cosa va suposar un increment de més del 400% pel que fa a 2009. Amb aquesta tecnologia s'ha aconseguit reduir els terminis de tramitació de la concessió de l'assistència jurídica fins a en quaranta dies, oferint als ciutadans una major seguretat econòmica i jurídica gràcies al tràmit electrònic.

La proposta està emmarcada en l'Estudi de Viabilitat encarregat per la Direcció general de Justícia d'aquesta institució europea i es correspon amb una de les accions del programa "I-Justícia" de la Comissió Europea per al seu portal web "i-Justice" (https://e-justice.europa.eu).

La primera fase pretén determinar si aquest portal europeu pot oferir ajuda i assistència jurídica als ciutadans europeus a l'hora de recaptar informació sobre com obtenir Assistència Jurídica Gratuïta en els diferents Estats membres, i si aquesta pot donar-se a través d'Internet.

En aquesta línia, la pàgina web del CGAE ofereix una solució pràctica i integrable a escala europea ja que en ella es vinculen, a través d'un mapa d'Espanya interactiu "per comunitats...
Vlex

Menu Principal