Notícies

Prevenció d'incendis en comunitats de propietaris

article 1

Per evitar la formació d'incendis, disminuint els focus de risc és fonamental conèixer a la perfecció quin tipus de mesures de seguretat poden establir-se a l'edifici segons les seves característiques estructurals.

Les dimensions del recinte, sobretot quan es parla de grans comunitats de propietaris, determinen en molts casos quina classe d'instruments poden utilitzar-se per prevenir o detectar la presència de foc.

Que mesures adoptar per a la prevenció:

 

Extintors portàtils i boques d'incendi, proteccions de caràcter general

 

Aquest tipus de sistemes contra incendi constitueixen els elements bàsics i indispensables de qualsevol mètode de seguretat establert, sobretot perquè pretenen trobar-se a l'abast de qualsevol persona que es vegi immiscuïda en una situació de perill imminent.

 

Mentre que la presència d'extintors portàtils és obligatòria en cada planta de l'edifici, col•locant almenys un a 15 metres de l'origen d'evacuació o de la porta de sortida de l'habitatge, les boques d'incendi només han d'instal•lar-se a les zones de risc especialment alt. Aquestes poden estar constituïdes per trasters, garatges mal ventilats, sales de calderes, dipòsits de combustibles o fins i tot comptadors de gas i d'electricitat.

 

L'altura d'evacuació, marca de l'obligatorietat d'alguns sistemes ignífugs

 

La normativa vigent estableix diversos mètodes de prevenció en funció de les dimensions de l'edifici o del recinte. Per aquest motiu, si es tracta d'una comunitat de veïns l'altura dels quals excedeix els 80 metres, aquesta precisarà d'una instal•lació automàtica d'extinció. A més a més, si en cada planta aquesta altura supera els 28 metres, serà necessària la incorporació d'un ascensor d'emergència.

 

Les alarmes de detecció d'incendis seran obligatòries sempre que l'altura d'evacuació de la comunitat de propietaris excedeixi del topall de 50 metres. Quant a la superfície total construïda es refereix, aquesta estarà obligada a comptar amb almenys una boca d'incendi exterior si es troba entre els 5.000 i els 10.000 m².

 

Com sempre si té qualsevol dubte contacti amb nosaltres, som especialistes en l'administració de comunitats i finques.

 

Menu Principal